Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΤΑΦΙΔΌΨΩΜΟ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ


  1. 60 γραμ.σπορέλαιο
  2. 160 γραμ ελαιόλαδο
  3. 80 γραμ.χυμό πορτοκαλιού
  4. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  5. 1 κ.σ κονιάκ
  6. 230 γραμ. ζάχαρη
  7. 2 κ.γ κανέλα
  8. 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  9. 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  10. 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  11. 1 κ.γ σόδα
  12. 1,5 φ.τ σταφίδες μαύρες
  13. σουσάμι για πασπάλισμα
  14. 1 φ.τ νερό χλιαρό
  Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και κτυπάμε για 2 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα
προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα τα μπαχαρικά και κτυπάμε να ανακατευτούν  καλά βάζουμε την πορτοκαλάδα με την σόδα διαλυμένη  ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε  το αλεύρι με το χλιαρό νερό  λίγο λίγο μέχρι που να πετύχουμε ένα χυλό όχι πολύ αραιό  περίπου σαν το κέικ σταματάμε το μίξερ και   ρίχνουμε τις σταφίδες αφού προηγουμένως τις έχουμε βάλει  σε κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας 1/2 ώρα να μουλιάσουν .τις στεγνώνουμε   τις αλευρώνουμε   και τις ανακατεύουμε απαλά να  αναμειχθεί με την ζύμη  στρώνουμε ένα ταψάκι 20*25 με λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα μέσα το  βρέχουμε  με  1 .κ.σ νερό να πάει παντού το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά μετά από 50 λεπτά σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το σταφιδόψωμο μέσα μέχρι που να κρυώσει.  καλοφάγοτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: