Παίρνουμε ένα χταπόδι κατεψυγμένο το πλένουμε το καθαρίζουμε και το τυλίγουμε καλά σε αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε ένα ταψί για να μην λερωθεί ο φούρνος από τα ζουμιά του και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς τουλάχιστον 2-3 ώρες αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσουμε ενδιάμεσα
για να δούμε εάν έχει γίνει όταν μαλακώσει αρκετά το βγάζουμε του αφαιρούμε την πέτσα το κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε μια σάλτσα με 2/3 λάδι και 1/3 ξύδι πιπέρι ρίγανη και το περιχύνουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε
για να δούμε εάν έχει γίνει όταν μαλακώσει αρκετά το βγάζουμε του αφαιρούμε την πέτσα το κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε μια σάλτσα με 2/3 λάδι και 1/3 ξύδι πιπέρι ρίγανη και το περιχύνουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε
Αυτή την συνταγή την γράφω για τον φίλο Δημήτρη Νίκα στον Καναδά. Δημήτρη υπομονή θέλει το χταπόδι και θα γίνει λουκούμι πρέπει να είναι ξεπαγωμένο όταν το βάλεις στον φούρνο καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου