Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κριτσινια διαιτης


  1. 250 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 125  καλαμποκάλευρο
  3. 220 γραμ.ελαιόλαδο
  4. 2κ.γ πεκιν πάουντερ 
  5. 1 κ,γ αλάτι
  6. 1/2 κ.γ πιπέρι
  7. 240γραμ.νερό
  8. σουσάμι  ηλιόσπορο παπαρουνόσποροι

  1. ρίχνουμε τα αλεύρια το κάδο του μίξερ μαζί με το πεκινκ  πάουντερ το αλάτι πιπέρι ανακατεύουμε λίγο  ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε  να υγρανθεί με το λάδι όλη η ζύμη ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να πετύχουμε μια  μαλακιά και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αφήνουμε την ζύμη 1/2 ώρα να ξεκουραστεί  και μετα την κοβουμε μικρά   μπαλάκια τα οποία τα πλαθουμε κορδονάκια ψηλα και τα κανουμε μπαστουνάκια και κουλουράκια τα οποία τα ψεκάζουμε με νερό και τα τυλάμε  μεσα σε σουσάμι ή ηλιοσπορο ή παπαρουνόσπορο  το κορδονι για τα μπαστουνάκια πρεπει να ειναι στο πάχος  οπως ενα μολύβι  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα φάμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: