Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ


Υλικά: 
  1. 1 ½ κιλό χταπόδι
  2. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  3. 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. ½ κούπα κόκκινο κρασί
  5. ½ κούπα ξίδι βαλσάμικο
  6. 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  7. 2 κ.σ πελτε
  8. 4 κόκκοι μπαχάρι
  9. 2 φύλλα δάφνης
  10. πιπέρι
Εκτέλεση: 
Πλένουμε καλά το χταπόδι, το στραγγίζουμε για 15 λεπτά και το βάζουμε σε ζεστή κατσαρόλα χωρίς νερό να τραβήξει τα υγρά του. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζουμί που έμεινε.
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια, το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα, στην οποία έχουμε ζεστάνει το λάδι σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμύδια μαζι με τον πελτέ Προσθέτουμε το χταπόδι το σοτάρουμε για 5λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε λίγο ζουμί  από αυτό που περίσσεψε από το βράσιμο του χταποδιού και βράζουμε το φαγητό μέχρι να ψηθεί το χταπόδι και να λιγοστέψουν τα υγρά.
Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. τρώγεται σκέτο ή με πιλάφι άσπρο 
Δημήτρη για σένα να πιεις κρασί στην υγειά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: