Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Γαριδες με λιγκουίνι

Υλικά για 4 άτομα,

  • 1/2 κιλό λιγκουίνι
  • 1/2 γαρίδες  Νο4ή5
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ρακοπότηρο ούζο
  •  1 φλ. καφέ μαϊντανό 
  • 1/2 κ.γ ρίγανη
  • 1/2 κ.γ πάπρικα
  • 1/2 κ.γ τσιλι
  • 1 ντο ματάκι κοκανσέ ή  ένα νεροπότηρο φρέσκια περασμένη στο μούλτι
  • 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
  •  1 κ.γ ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
βάζουμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη 11/2 λίτρο νερό μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τίς γαρίδες και τις βράζουμε για 15 λεπτά τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατάμε τα κεφάλια και τις ουρές.
σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να  ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για πέντε λεπτά ρίχνουμε την πάπρικα για να βγάλει το άρωμα της στα κρεμμύδια μόλις μαραθεί το κρεμμύδι χωρις να μαυρίσει ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και σοτάρουμε 3-4 λεπτά σβήνουμε με το ούζο και  μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα τον χυμό της ντομάτας την ρίγανη το τσιλι την ζάχαρη αλάτι πιπέρι και 11/2 φ.τ από τον ζωμό και σιγοβράζουμε σιγοβράζουμε.εν τω μεταξύ βάζουμε τα κεφάλια και τις ουρές στο πλεντερ με  2-3 κ.σ από την σάλτσα που βράζει και1/2 φλιτζάνι απο τον ζωμό και λιώνουμε τα κεφάλια   από τις γαρίδες τις περνάμε από το σουρωτήρι που σουρώνουμε το τσάι τα πιέζουμε με ένα κουτάλι να φύγει όλο το ζουμί το ρίχνουμε στην σάλτσα 
μέχρι να δέσει η σάλτσα βράζουμε τα λιγκουίνι στο ζουμί από τις γαρίδες αλτεντε  τα σουρώνουμε και σερβιρουμε   περιχυνοντας με την σάλτα και τις γαρίδες



Δεν υπάρχουν σχόλια: