Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η αυθεντική ρώσικη σαλάτα



  • 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμενο
  • 1 φέτα ζαμπόν πάχος 1 πόντο
  • 2 πατζάρια βρασμένα
  • 3 πατάτες βραστές (μεγάλες)
  • 4 αυγά βραστά
  • 1 μικρό βαζάκι αγγουράκι τουρσί
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουπα μαγιονεζα εάν ειναι δυνατον σπιτική


  • Πως το κάνουμε:

    1. Βράζουμε τον αρακά, τις πατάτες (με την φλούδα τους, δεν τις καθαρίζουμε) και τα αυγά. Τα βράζουμε όλα ξεχωριστά.
    2. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπόλ και αδείαζουμε μέσα τον βρασμένο αρακά.
    3. Καθαρίζουμε τις πατάτες (με τα χέρια) και τις κόβουμε σε κυβάκια. Το ίδιο κάνουμε και με τα αυγά. Μόλις τα κόψουμε τα προσθέτουμε στο μπόλ με τον αρακά.
    4. κόβουμε κυβάκια  και προσθέτουμε τα μπατζάρια ρίχνουμε και την κάπαρη
    5. Τα αγγουράκια, επειδή είναι μικρά, τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπόλ. Στη συνέχεια κόβουμε και το ζαμπόν πάλι σε κυβάκια (όχι πολύ μικρά, κανονικά).
    6. Τα ανακατέβουμε όλα μαζί, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και την μαγιονέζα, όσο επιθυμείτε εσείς. Τα ανακατέβουμε όλα μαζί πάρα πολύ καλά και βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο, ίσα ίσα να δέσουν τα υλικά.
    7. σκεπάζουμε την ρώσικη με μια στρώση μαγιονέζα με γιαούρτη στολίζουμε με λίγο κάπαρη
    8. Και η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


    Δεν υπάρχουν σχόλια: