Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μαγιονεζα 1η


λικά (6-8 άτομα)
1 ολόκληρο αυγό
1 κούπα λάδι (προτιμήστε λευκό)
1 κουτ. σούπας λεμόνι (μπορείτε και 2)
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προτιμήστε Dijon)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέτετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Τα χτυπάτε για ένα λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώ το μπλέντερ σας λειτουργεί, ξεκινήστε να προσθέτετε πολύ σιγά και με σταθερή ροή το λάδι σας. Μόλις το έχετε προσθέσει όλο, συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό. Η μαγιονέζα σας είναι έτοιμη. Χρησιμοποιείστε την αμέσως ή τοποθετήστε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε μία εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: