Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διαφορες Μαγιονεζες


Η βασική συνταγή


2 κρόκοι ολόφρεσκων αυγών 
3 dl σησαμέλαιο
ελάχιστο αλάτι, 
ελάχιστο πιπέρι λευκό
χυμός λεμονιού
μια κουταλιά βραστό νερό

Ρίχνουμε στο μιξεράκι μας τους κρόκους των αυγών, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουτάλια σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε με μικρή ταχύτητα, ρίχνοντας σιγά – σιγά και το υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουμε μια όμορφη σάλτσα που να «στέκεται» σταθερή. Ρίχνουμε και μια κουταλιά βραστό νερό και ανακατεύουμε πάλι. Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη! 


Εύκολες παραλλαγές της μαγιονέζας

Πράσινη μαγιονέζα


Συνοδεύει: βραστά αυγά και βραστά λαχανικά, βραστές πατάτες

Μαγιονέζα
Ένα κουτάλι ψιλοκομμένη κάπαρη
Λίγη κάπαρη ολόκληρη για στόλισμα
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
ένα αγγουράκι κομμένο σε φέτες για στόλισμα
μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
(προαιρετικά: μια κουταλιά πάστα αντσούγας ανακατεμένη με ελάχιστο λεμόνι) 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με μαγιονέζα. 
Στο τέλος στολίζουμε με το αγγουράκι και λίγη κάπαρη. 

Μαγιονέζα κόκκινη


Συνοδεύει: ψάρια και κρέατα και βραστά και ψητά στη σχάρα

Μαγιονέζα
Μια κουταλιά ουίσκυ
Μια κουταλιά κέτσαπ εξαιρετικής ποιότητας
Λίγες σταγόνες Worcester σως
Δυο κουταλιές κτυπημένη καλά κρέμα γάλακτος

Σε ένα μπολ με μαγιονέζα ανακατεύεται όλα τα υλικά. 
Σερβίρουμε σε ένα όμορφο μπολ και «ζωγραφίζουμε» στο τέλος με λίγο κέτσαπ ένα σπείρωμα για να στολίσουμε τη μαγιονέζα μας! 

Μαγιονέζα με πιπεριές Φλωρίνης


Συνοδεύει: βραστές γαρίδες, κοτόπουλο βραστό 

Μαγιονέζα
Μια πιπεριά Φλωρίνης (ή βάλτε στο γκριλ μια κόκκινη πιπεριά) 
2 κουταλιές μουστάρδα

Βάζουμε στο μιξεράκι τα ¾ της πιπεριάς και τη κτυπάμε πολύ καλά. 
Στο μπολάκι με τη μαγιονέζα ρίχνουμε τον πολτό της πιπεριάς και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε τη μαγιονέζα μας στολισμένες σε λεπτές λωρίδες το υπόλοιπο της πιπεριάς. 

αυτές τις συνταγές τις πήρα από ένα site Κεφαλλονίτικο

Δεν υπάρχουν σχόλια: