Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΊΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΉ


  1. 1 συκωταριά
  2. 1 αντεριά
  3. 2-3 πατσούλες  αρνίσιες
  4.  5 ποδαράκια αρνίσια
  5. 1/2 κούπα λάδι
  6. 1/2 ματσάκι άνηθο
  7. 1/2 ματσάκι μάραθο
  8. 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  9. αλάτι πιπέρι
  10. 1 κ.γ  ντομάτα πελτέ
  11.  2 αυγά
  12. 1-1/2 λεμόνι ανάλογα τα γούστα
  13. 2  κούπες νερό

 1. καθαρίζουμε τις πατσούλες; τα ποδαράκια τα οποία τα καψαλίζουμε εάν έχουν τρίχες και τα αντράκια  τα οποία τα πλένουμε καλά  τα περνάμε με αλάτι και ξύδι και τα αφήνουμε να σταθούν λίγο . πλένουμε την συκωταριά , Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα  με μπόλικο νερό και 2-3 κ.σ ξύδι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα συκωτάκια , άντερα, πατσάς,ποδαράκια και βράζουμε  για 10 λεπτά  αδειάζουμε τα κρεατικά στο σουρωτήρι  και τα ψιλοκόβουμε.
2.Σε μια κατσαρόλα μεγαλούτσικη  ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεατικα  σοτάρουμε λεπτά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος , σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε  αλάτι πιπέρι ,το νερό αφού έχουμε δια λύση το κ.γ πελτέ μέσα και σιγοβράζουμε για μια ώρα .
ρίχνουμε τον άνηθο τον μάραθο δοκιμάζουμε εάν έχει  βράσει το κρέας  σβήνουμε την φωτιά,  φροντίζοντας να έχει ζουμάκι για να το αυγοκόψουμε όχι σούπα. Μόλις γυρίσουμε από την ανάσταση το ζεσταίνουμε καλά το αυγοκόβουμε το ανακατεύουμε καλά και το βράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη σε χαμηλή φωτιά.

αυτή την μαγειρίτσα την πρώτο έφαγα από  ένα χωριό της Πύλου  Που λεγότανε  Κυνηγού το έφτιαχναν  σε  φωτιά με ξύλα το έβραζαν αρκετή ώρα  αλλά γινότανε  μια μαγειρίτσα που δεν υπάρχει από νοστιμιά  καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: