Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ


  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 2ντομάτες ώριμες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1/2κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ ρίγανη
 Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς  σε νερό με 1 κ.σ αλάτι το πρωί ξεπλένουμε καλά και ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό  και βράζουμε έως ότου μαλακώσουν αρκετά σχεδόν βρασμένα τα σουρώνουμε αλλά κραταμε το νερό και τα τοποθετούμε σε πήλινη γάστρα με καπάκι εάν δεν έχουμε  γάστρα; χρησιμοποιούμε πυρέξ με καπάκι  κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε από πάνω .Πάνω από τις ντομάτες βάζουμε τις πιπεριάς σε ροδέλες αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το λάδι 1,5  ποτήρι  από το ζουμί τους την ρίγανη την πάπρικα   σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180 βαθμούς για 1,1/2-2 ώρες το προσέχουμε και εάν θέλει νερό ρίχνουμε από το ζουμί τους
είναι ελαφρύ  και νοστιμότατο .

αυτή την συνταγή μου την είχε πει η φίλη μου  η Έφη που ήταν από την Νεάπολη Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: