Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κοτομπιφτεκια

Καλησπέρα καιρό έχουμε να τα πούμε έπιασε φθινόπωρο καιρός για κάτι νέο σήμερα θα σας γράψω  μια συνταγή για κοτομπιφτεκια που τα δοκίμασα με διάφορους τρόπους και τελικά βρήκα το καλλίτερο γιαυτό και σας το αφιερώνω

  1. 500 γραμ. κιμάς από κοτόπουλο στήθος
  2. 3/4 φ.τ φρυγανιά
  3. 2 κ.σ λάδι
  4. 3 κ.σ ούζο προαιρετικά
  5. 1 ντομάτα περασμένη από τον τριφτη
  6. 1/4 μαϊντανό
  7. 1 κρεμμύδι ξερό
  8. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  9. 1 κ.σ μείγμα για κοτόπουλο Κεντάκι
  10. 1 κ.σ μουστάρδα σκόνη
  11. 1 κ.γ κάρυ
  12. 1 κ.γ ρίγανη
  13. 1 κ.γ αλάτι
  14. 1/2 κ.γ πιπέρι



 Β Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα  σε λίγο λάδι μέχρι να μαραθουν όχι να μαυρίσουν σε μια λεκανιτσα βάζουμε τον κιμά την φρυγανιά την ντομάτα το σωταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο ,το μείγμα Κεντάκι την μουστάρδα σκόνη το κάρυ την ρίγανη αλάτι πιπέρι  και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά   αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να  ενωθούν όλα τα υλικά και να βγάλουν το άρωμά τους ψήνουμε στο γκριλ τόσο όσο να ροδοψηθουν και από τις 2 μεριές  δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί θα στεγνώσουν καλή σας όρεξη στο site  μέσα θα βρείτε  πως κάνουμε το μείγμα για κοτόπουλο Κεντάκι και κάρυ σπιτικό είναι τέλειο μεράκι θέλει  και υπομονή άλλα το αποτέλεσμα  θα σας μείνει αξέχαστο

Δεν υπάρχουν σχόλια: