Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Παέλια του Σεφ Λαζαρου



Από το Λευτέρη Λαζάρου
ΥΛΙΚΑ
3 μπουτάκια από κοτόπουλο (χωρίς κόκαλο) κομμένα σε κομματάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πιπεριά κόκκινη
1 λουκάνικο
8 γαρίδες
8 μύδια
8 γυαλιστερές
1/2 φλυτζάνι αρακάς
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
2 φλυτζάνια ρύζι
4 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλο (ζεστός)
1/2 φλυτζάνι ςλαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
100 ml κρασί λευκό
1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί και μετά και τον ζωμό με την ντομάτα αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 12-14 λεπτά.
Προσθέτουμε συμμετρικά και τα θαλασσινά , και μαγειρεύουμε για 4-6 ακόμα λεπτά σε δυνατό φούρνο (πρέπει να κάνει από πάνω κρούστα)
Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρουμε με σφήνες από λεμόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: