Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

γεμιστα διαφορα στην Γάστρα

Να πούμε καλό φθινόπωρο ? καιρός για λίγο μαγείρεμα και τώρα που οι ντομάτες είναι πληθώρα είπα να φτιάξω πειραματικά ντομάτες στην γάστρα,
4 ντομάτες ώριμες
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες μακρόστενες ή μια φλάσκα κομμένη στην μέση
4 πιπεριές
12 κ.σ κοφτές ρύζι για πιλάφι
2 κρεμμύδια μέτρια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ κουκουνάρι
2 κ.σ σταφίδα μαύρη
μαϊντανό 1/2 ματσάκι
δυόσμος 1/2 ματσάκι
2-3 πατατουλες κομμένες κυδωνατες
αλάτι πιπέρι
λάδι 
1 ποτηρι χυμο ντοματας φρεσκο
καθαρίζουμε τις ντομάτες για γεμιστές
αδειάζουμε τα κολοκυθάκια τις πιπεριές
και
 τις μελιτζάνες
βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο να μαραθουνε και να γυαλίσουν προσθέτουμε το υλικό από τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα  αφού τα χουμε περάσει από το μούλτι τα τσιγαρίζουμε 1-2 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε την ψίχα της ντομάτα που αδιασαμε περασμένη από το μουλτι αφήνουμε λίγο να βράσουν τα υλικά περίπου 3-5 λεπτά στο τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι  τις σταφίδες  το ρύζι  αλάτι πιπέρι  κατεβάζουμε και γεμίζουμε τις ντομάτες πιπεριές κολοκύθια μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε μια πήλινη γάστρα με σκέπασμα
 ετοιμάζουμε τις πατάτες σε μια λεκανιτσα τις αλατοπιπερώνουμε τις περιχύνουμε με χυμό φρέσκιας ντομάτας περασμένη στο μουλτι ,και τις τοποθετούμε  ανάμεσα από τα γεμιστά  για να τα σφηνώσουμε σφηνώσουμε  τα περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα  στους 180 βαθμούς για  μια ώρα και ένα τέταρτο σκεπασμένες Μέτα βγάζουμε το καπάκι  ανεβάζουμε την κουζίνα στους 200 και αφήνουμε να  ξεροψηθούν περίπου ω1 τέταρτο καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: