Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Πρασόπιτα


για το φύλλο
6 κούπες αλεύρι
περίπου 2 κούπες νερό 
1/2 κούπα γάλα
100 γραμ. Βιτάμ μαλακό
1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι  φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
300 γραμ φέτα 
200 γραμ Μπέικον
200 γραμ.ζαμπόν
1 φ. καφέ λάδι
αλάτι-πιπέρι
λίγο άνηθο

 βάζουμε το αλεύρι το νερό και το 
αλάτι και ζυμώνουμε έως να πετύχουμε μία ζύμη  μέτρια και ελαστική
εάν χρειάζεται  προσθέτουμε  αλεύρι ή νερό 
μόλις την ζυμώσουμε την κόβουμε σε 16 περίπου μπαλάκια 
ανοίγουμε  σε μικρά φιλαράκια περίπου στο μέγεθος πιατάκι γλυκού,
και βάζουμε σε  2 ντάνες από 8 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα αλείψουμε πρώτα με αρκετό Βιτάμ βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες εάν βιαζόμαστε το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη
ψιλοκόβουμε τα πράσα τα ξερά  κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε μέχρι που να πιει το νερό  ρίχνουμε το λάδι το Μπέικον το ζαμπόν και τσιγαρίζουμε λίγο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε να πήξη κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα τριμμένη αλάτι λίγο &πιπέρι
 βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο  τα ανοίγουμε σε δύο φύλλα και όχι πολύ ψιλά και στρώνουμε ένα από κάτω βάζουμε το μείγμα  στρώνουμε το άλλο από πάνω δεν την χαράζουμε για να μη βγή το μείγμα έξω την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 της ωρας περίπου 
δοκιμάστε και περιμένω σχόλια

1 σχόλιο:

riri είπε...

ειναι λιγο μπελας αλλα ειναι αριστουργημα.οτι πρεπει γιαυτους που εχουν και αυξημενα τα τριγλυκεριδια τους...αμαν θα τους στειλουμε...αδιαβαστους γιατι δεν μπορεις να μεινεις μονο σε ενα κομματακι.