
Σήμερα λέω να φτιάξουμε ψωμί με προζύμι είναι πεντανόστιμο μόνο που χρειάζεται
υπομονή. κατ' αρχή θέλουμε περίπου 3 ήμερες να φτιάξουμε το προζύμι ,ως εξής βάζουμε 1 κούπα αλεύρι σκληρό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με λίγο νερό να γίνει ένα ζυμαράκι όχι πολύ σφικτό εγώ ανακατεύω το αλεύρι με το κουτάλι όσο να βραχεί όλο το αλεύρι το αφήνω 24 ωρες και προσθέτω 1-2 κουταλιές αλεύρι και λίγο νερό και ανακατεύω πάλι μετά από 3-4 ημέρες το ζυμαράκι μου θα έχει κάνει φουσκάλες τότε είναι έτοιμο
τώρα για το ψωμί για ένα κιλό ψωμί βάζουμε 4 κούπες αλεύρι 2.1/2 κ.σ ζάχαρη 2,1/2 κ.γ αλάτι
3 κ.σ λάδι και 350 γραμ.νερό .βάζουμε το νερό στο μίξερ προσθέτουμε την ζάχαρη το αλάτι το λάδι μετά το αλεύρι και τέλος το προζύμι το κτυπάμε στο μίξερ να γένη μία ζύμι μαλακιά για να γένη το ψωμί αφράτο .μόλις γίνει το βάζουμε σε φόρμα για ψωμί το αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος περίπου 6-8 ώρες το προζύμι θέλει αρκετό χρόνο για να γίνει εγώ το φτιάχνω από βραδύς και το ψήνω το πρωί σε μέτριο φούρνο είναι ψωμί παραδοσιακό της γιαγιάς και θέλει χρόνο για να γίνει αλλά η γεύση του είναι τέλεια καλή επιτυχία
2 σχόλια:
πω πω τι ωραιο
πω πω πω τι ωραιο.το εφαγα σε μια αναπνοη.δεν το ξανακανω ομως γιατι θα παχυνω και ο αρης θα με κοροιδευει.
Δημοσίευση σχολίου