Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Γκιούλμπασι στην Γάστρα

1/2 κιλό μοσχάρι για φούρνο
1/2 κιλό χοιρινό μπούτι
1/2 κιλό  χοντρό (αρνί ή  γίδα χωρίς πολλά λίπη)
8-10 πατατούλες μικρές ολόκληρες
1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο
150 γραμ,κεφαλογραβιέρα πικάντικη
λίγη ρίγανη αλάτι πιπέρι λίγο 
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
1/2 ποτήρι κρασιού νερό
καθαρίζετε τις πατάτες αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε στον πάτο της γάστρας
κόβετε το κρέας σε μερίδες αλατοπιπερώνετε και το βάζετε πάνω από τις πατάτες
προσθέτετε το σκόρδο ολόκληρο εδώ και κει  ρίχνετε σκόρπια το τυρί κομμένο σε κυβάκια και σκεπάζετε το κρέας με τις ροδέλες της ντομάτας και πάνω στην ντομάτα βάζετε την πιπεριά΄ρίχνετε  λίγη ρίγανη  το λάδι τό νερό  κλείνετε την γάστρα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά περίπου 2-3 ώρες καλή σας όρεξή

Δεν υπάρχουν σχόλια: