1) 3/4 καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
2) 1/2 Φ.Τ ούζο
3) 1/2 Φ,Τ λάδι
4) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και το πράσινο
,5) 1 μικρό πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
6) 1/2 πιπεριά κομμένη σε κύβους
7) 1 κ.γ πελτέ
8) 1 ποτήρι τριμμένη ντομάτα
9) 1/4 μαϊντανό
10) 1/4 δυόσμο
11) 2 Φ.Τ κριθαράκι
12) 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
13) 2 σκελ.σκόρδο
14 1/2 κ.γ πάπρικα αλάτι πιπέρι
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμυδάκι το πράσο και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές τα καλαμαράκια και την πάπρικα σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους περίπου 5 λεπτά σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα περασμένη από το μούλτι τον πελτέ και 1 ποτήρι ζωμό χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια 20-30 λεπτά περίπου μόλις γίνουν ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κριθαράκι το ανακατεύουμε και το γυρνάμε σε βαθύ πυρέξ ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ρίχνοντας μέσα τον μαϊντανό και δυόσμος εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ζεστό ζωμό ακόμη . το βγάζουμε από το φούρνο να κρατάει λιγάκι ρίχνουμε λίγο ζωμό ακόμη και περιμενουμε να κρυώσει λίγο
2) 1/2 Φ.Τ ούζο
3) 1/2 Φ,Τ λάδι
4) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και το πράσινο
,5) 1 μικρό πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
6) 1/2 πιπεριά κομμένη σε κύβους
7) 1 κ.γ πελτέ
8) 1 ποτήρι τριμμένη ντομάτα
9) 1/4 μαϊντανό
10) 1/4 δυόσμο
11) 2 Φ.Τ κριθαράκι
12) 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
13) 2 σκελ.σκόρδο
14 1/2 κ.γ πάπρικα αλάτι πιπέρι
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμυδάκι το πράσο και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές τα καλαμαράκια και την πάπρικα σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους περίπου 5 λεπτά σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα περασμένη από το μούλτι τον πελτέ και 1 ποτήρι ζωμό χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια 20-30 λεπτά περίπου μόλις γίνουν ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κριθαράκι το ανακατεύουμε και το γυρνάμε σε βαθύ πυρέξ ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ρίχνοντας μέσα τον μαϊντανό και δυόσμος εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ζεστό ζωμό ακόμη . το βγάζουμε από το φούρνο να κρατάει λιγάκι ρίχνουμε λίγο ζωμό ακόμη και περιμενουμε να κρυώσει λίγο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου