Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Πολύχρωμες πέννες με μπροκολο και σαλτσα ροκφορ

 υλικα για 4 ατομα

 1 κιλό μπρόκολο κομμενο σε μικρές φουντίτσες
75γρ.   ροκφόρ
75γρ.   μοτσαρελα
5-6 κ.σ ελαιόλαδο
4κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
250 γιαούρτι στραγγιστο
500 γρ. πέννες πολύχρωμες
3 σκελ. σκόρδο
1 κ.γ σκόρδο σκόνη
1 κύβο κνορ  ότι γεύση προτιμάτε
αλάτι πιπερι


 εκτέλεση
βάζουμε νερό  και αλάτι να βράσει  μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φουντίτσες το μπρόκολο για 5 λεπτά. τις βγάζουμε από το νερό σε τρυπητό να στραγγίσουν στο νερό από τα μπρόκολα βράζουμε τις πέννες αλ τε ντε. εν.τω μεταξύ βάζουμε σε αντικολλητικο  τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε να βγάλει το άρωμα του χωρίς να καεί ρίχνουμε μέσα τα μπρόκολα  λίγα λίγα  τα σοτάρουμε να πάρουνε το άρωμα του σκόρδου . μόλις τα σοτάρουμε όλα τα βγάζουμε σε πιατέλα να περιμένουν  και πετάμε τις σκελίδες το σκόρδο. στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το γιαούρτι
λίγο νερό και το αερωνουμε  στην συνέχεια ρίχνουμε  το ροκφόρ την μοτσαρελα την κνορ διαλυμένη σε ένα  φλιτζανάκι νερό   και ανακατευοντας περιμένουμε να λιώσουν τα τυριά και να ομογενοποιηθουν  μετά ρίχνουμε τα μπρόκολα  την παρμεζάνα  αλάτι πιπέρι και εάν θέλουμε ποιο έντονη γεύση σκόρδο σε σκόνη και τα ανακατεύουμε απαλά  ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στις πέννες  ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράσει να πάει η σάλτσα παντού σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και τρώγονται ζεστά

μπορούμε να αντικαταστησουμε το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος και το λάδι με βούτυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: