Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Γάβρος με κρασί και λαχανικά

1 κιλό γαύρο χωρίς κεφάλια και εάν θέλετε φιλεταρισμένος
1 κρεμμύδι  ξερό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 σκελίδες σκόρδο
 3 κουτ. σούπας μαϊντανό
150 γραμ. κρασί λευκό
180 γραμ λάδι
4 μέτριες ντομάτες ροδέλες
3 φύλλα δάφνη
αλάτι πιπέρι
1/2 κ.γ ρίγανη
καθαρίζουμε τον γαύρο τον αλατίζουμε κόβουμε  τα κρεμμυδάκια  σε μικρά κομματάκια κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες περνάμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο από το μούλτι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το μισό λάδι   το  μισό κρεμμύδι με το σκόρδο που είναι περασμένα από το μούλτι, και τα μισά  φρέσκα κρεμμυδάκια τον μισό μαϊντανό και  από πάνω στρώνουμε τον γαύρο  τον αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια ξερά και χλωρά το σκόρδο τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκεπάζουμε με τις ροδέλες ντομάτας περιχύνουμε με το κρασί  το υπόλοιπο λάδι ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης  και ψήνουμε στους 200 βαθμούς  στον αέρα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να πιει το ζουμί του και να ξεροψηθεί η ντομάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: