Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Καρπούζι Μαρμελάδα

                    Υλικά για ένα κιλό καρπούζι
1) 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από σπόρια μόνο το ψαχνό
2) 400 γραμ. ζάχαρη καστανή
3) 1 λεμόνι
4) αρμπαρόριζα

καθαρίζουμε το καρπούζι από φλούδες και σπόρια ζυγίζουμε να είναι 1 κιλό το κόβουμε σε κομματάκια στο μέγεθος του βερίκοκου βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά   περίπου 1 ώρα να πιει όλο το ζουμί  λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και το λεμόνι  αφήνουμε να κρυώσει  και κοιτάμε  εάν έχει δέσει καλά εάν έχει βγάλει νερό  το ξαναβάζουμε 
μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα 
εάν θέλετε να κάνετε περισσότερη δόση πολαπλασιαζετε τις δόσεις έχει τέλειο χρώμα και άρωμα  εγώ έφτιαξα 1,5 κιλό καρπούζι άλλα μου βγήκε ένα βαζάκι μικρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: