Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ψωμι με γιαούρτι και μυρωδικα

200 γρ .αλευρι ολικής αλέσεως
200 γρ.αλευρι σταρένιο κίτρινο σκληρό
100 γρ.αλευρι καλαμποκιού
100 γρ.γιαουρτι
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
φακελάκι μαγιά
1κ.γ σκόρδο σκόνη
1κ.γ ρίγανη
1 κ.σ γλυκάνισο 
1κ.σ σουσάμι

 Βάζουμε στο μίξερ τα αλεύρια το αλάτι την ζάχαρη το σκόρδο το γλυκάνισο την ρίγανη  το γιαούρτι
 και τέλος την μαγιά  σκόνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι που να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική βάζουμε την ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα και το βάζουμε  στον φούρνο σκεπασμένο  με λαδόκολλα  γυρνάμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς  στις αντιστάσεις  να διπλασιαστεί σε όγκο μόλις γίνει το ψωμί το ψήνουμε στους 200 βαθμούς  περίπου 1/2 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει εάν έχουμε αρτοπαρασκευαστή μπορούμε να το κάνουμε και εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: